Δευτέρα 2 Ιουλίου 2007

Πλανήτης Γη εκπέμπει S.O.S.!!! Εξαφανίζονται οι μέλισσες!!!

Πρόσφατες έρευνες έφεραν στοιχεία που θα τρόμαζαν τον κάθε νοήμων άνθρωπο. Οι μέλισσες εξαφανίζονται!
Τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο πληθυσμός τους ανησυχητικά!
Στις Η.Π.Α. τα στοιχεία μιλάνε για μείωση της τάξης του 80% , ενώ σε Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα περίπου στο 60% - 70%... Υπολογίζουν μάλιστα πως το 2008 δεν θα υπάρχουν πια μέλισσες!!!!!!!
Οι μέλισσες εγκαταλείπουν τις φωλιές τους και δεν γυρίζουν πίσω σε αυτές , αλλά ούτε και δημιουργούν νέες. Στις φωλιές μένουν μόνο οι γόνοι απροστάτευτοι και μερικές άρρωστες ή γερασμένες μέλισσες. Επίσης άξιων είναι πως οι εγκαταλελλημένες φωλιές δεν καταλαμβάνονται από άλλο σμήνος όπως συνηθίζονταν στο βασιλειό τους.

Κάποιοι ερευνητές υποστηρίζουν πως έχει αλλοιωθεί το πεπτικό τους σύστημα από τα μεταλλαγμένα φυτά και κυρίως από την ποικιλία καλαμποκιού ΒΤ , άλλοι πάλι υποστηρίζουν πως οι μέλισσες απλά χάνουν τον προσανατολισμό τους , δεν βρίσκουν το δρόμο για τις φωλιές τους, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ενώ περιπλανιόνται. Για τον αποπροσανατολισμό τους εικάζουν πως ευθύνονται τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Ο Αϊνστάιν είχε πει : «Αν μια μέρα οι μέλισσες εξαφανιστούν, δεν μένουν περισσότερα από τέσσερα χρόνια στην ανθρωπότητα». Ο Αϊνστάιν δεν υπήρξε προφήτης, ήταν απλά μια ευφυΐα που γνώριζε καλά το πόσο χρήσιμες είναι οι μέλισσες για την συνέχιση της ύπαρξης του φυτικού πλούτου που είναι και η βάση της τροφής του ανθρώπου, αλλά και τα προϊόντα που λαμβάνουμε αιώνες τώρα από τις μέλισσες και είναι πολύτιμα για τον άνθρωπο!
Κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν τα λόγια του Αϊνστάιν με την προφητεία των Μάγια που βάση του δικού τους ημερολογίου το τέλος του κόσμου θα είναι το 2012 περίπου στις 23 του Δεκέμβρη.
Και τώρα ξαφνικά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια τρομαχτική αλήθεια: πόσος χρόνος μένει στις μέλισσες;;;
Πόσος στην ανθρωπότητα;;
Γιατί ασχολιώμαστε με τα πάντα εκτός από την επιβίωση μας;;
Γιατί μας ενδιαφέρει το ρούχο του κάθε καλλιτέχνη και μας αφήνει παγερά αδιάφορους το μέλλον του πλανήτη;;
Και καλά εγώ, δεν έχω παιδιά , αλλά όσοι έχουν πως μπορούν να αδιαφορούν για την επιβίωση των παιδιών τους;;
Και αν η φράση του Αϊνστάιν, είναι ακριβής και όχι μεταφορική;;
Δεν θέλω να φανώ γραφική, απλά αναφέρω αυτά που διάβασα, και απ’ ότι βρήκα μόνο ένα τοπικό περιοδικό της πόλης μου το έχει αναφέρει εκτενώς και το «Βήμα της Κυριακής» πρίν 2 μήνες περίπου.
Συγνώμη αν σας κούρασα, απλά το θέμα για μένα είναι σοβαρό και πράγματι με έχει συγκλονίσει! Ίσως να είναι τα λόγια της γιαγιάς μου που ηχούν πολύ δυνατά στα αυτιά μου κι ας έχει φύγει χρόνια τώρα: «Δεν πειράζουμε ποτέ τις μέλισσες, δεν τις σκοτώνουμε, είναι πολύτιμες… εε! Κι αν μας τσιμπήσει και καμιά μελισσούλα δεν χάλασε ο κόσμος!! Δεν έχουν δηλητήριο, απλά προσπαθούν να φυλαχτούν, κι αν δεν τις πειράξεις δεν σε πειράζουν…Αυτό να το θυμάσαι πάντα!!!» έλεγε…
Τα σχόλια δικά σας!!!

2 σχόλια:

Stardustia είπε...

Διαβάζοντας το κείμενό σου δεν μπορώ παρά α θυμηθώ τα λόγια εκείνου του σοφού Ινδιάνου που έλεγε μεταξύ των άλλων ότι όταν και το τελευταίο ψάρι ψαρευτεί, το τελευταίο δέντρο κοπεί [βλέπε, καεί τώρα πια] και το τελευταίο ζώο θηρευτεί τότε ο λευκός άνθρωπος θα καταλάβει ότι τα λεφτά δεν τρώγονται...

Δυστυχώς όμως, με ή χωρίς μέλισσες ο κόσμος συνεχίζει τα ίδια.

Εκτός κι αν καμιά χαζοβιόλα επώνυμη ανακαλύψει ότι έτσι δεν θα μπορέι να έχει τις ακριβές της κρέμες με βασιλικό πόλτό...

ίσως τότε ετοιμάσουν καμιά φιλομελισσιακή βραδυά...

ameno είπε...

Μέχρι να βρεθεί αυτή η χαζοβιόλα zoe μου εμείς τι κάνουμε;;
Δεν μπορώ να μένω άπραγη!!! Με πιάνει αναφαρδαλιά!! (ουπς!! Άγνωστη λέξη;;!!! σημαίνει συγχύζομαι!!)
Και λέω εγώ τώρα, μήπως, μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι δυνατό;; Δεν είναι μόνο τα μελισσάκια, είναι γενικότερα όλο το οικοσύστημά μας!!!
Προσπαθώ να ενημερώνω όσους περισσότερους μπορώ, βέβαια μη νομίζεις στους 10 μονό ο ένας έδειξε ευαισθησία αλλά δεν απογοητεύομαι!!
Θα το παλέψω!!!!